Mitől több a Deye inverter?

A Deye inverterek segítségével, egy bármikor konfigurálható és bővíthető energiagazdálkodási rendszert biztosítunk. Ezáltal otthona vagy kisvállalkozása villamosenergia ellátása garantált és kiszámítható lesz minden esetben.

Mi javasoljuk, hogy napelem rendszere mellé telepítsen energiatároló kapacitást is, így garantálva a belátható megtérülést. A Deye inverterek képesek különböző típusú (savas vagy lítiumos) akkumulátorok kezelésére, továbbá utólagosan bővíthetők igény szerint. Ennek a rugalmasságnak köszönhetően több felhasználó számára elérhetővé válik a zöld, stabil villamosenergia termelés, tárolás és felhasználás.

A Smart Load funkció segítségével akkora időzítheti magas villamosenergia igényű energiaberendezései működését, amikor a legkedvezőbbek az energiaviszonyok. Ennek a menedzsment köszönhetően maximalizálva hybrid napelem rendszere hatásfokát, és minimalizálva karbonlábnyomát.

Valós 3 fázis a védett vonalon! A rendszer képes akár teljesítménye 67%-át 1 fázison biztosítani és a fennmaradó teljesítményt a másik 2 fázison szétosztani.

A Deye inverterek galvanikus leválasztással üzemelnek. Ez azt jelenti, hogy az összes villamosenergia forrásból beérkező energiát egyen feszültségre transzformálja, majd a beállított üzemmódnak megfelelően menedzseli a létesítmény energiaellátását. Hatalmas előnyt jelent a többi inverterrel szemben, hogy a védett hálózaton nem csak olyan fogyasztó lehet, mely misszió kritikus, hanem a teljes fogyasztás beköthető erre a portra. Ennek köszönhetően háztartása vagy kisüzeme, akkor is zavartalanul üzemelhet, ha hálózati áramszünet van és Ön rendelkezik valamilyen saját áramforrással (akkumulátor, napelem, szélerőmű, dízelgenerátor). Ez továbbá azt is jelenti, hogy a védett hálózatra bekötött eszközök védve vannak, a hálózati túlfeszültségtől.

Lássuk hogyan is néz ki egy ilyen rendszer:

Csak a kritikus fogyasztók a védett hálózaton:

    • Ebben az esetben csak a védett hálózatra kötött fogyasztók üzemelnek a belső hálózaton.
    • Fehér átkapcsolás (4ms): a kritikus fogyasztok ezáltal zavartalanul tudnak  tovább üzemelni.

Védett hálózatra kötött teljes fogyasztás:

  • Így a teljes belső hálózat üzembiztos marad.
Forrás: Deye Hybrid Inverter SUN-5K-12K-SG04LP3-EU User Manual 2023.05.23.