Az emelkedő energiaárak és szigorodó CO2 kibocsátási követelmények szükségessé teszik a vállalkozások energiahatékonyságának fejlesztését. A termelő berendezések modernizálásán kívül további lépéseket is tehet, az energiaigény csökkentésére. Növelje vállalkozása energiahatékonyágát a Lanzo Kft. szolgáltatásaival és termékeivel, hogy ne csak a széndioxid kibocsátás, hanem a kiadásai is csökkenjenek!

Csökkentse vállalata hálózati fogyasztását, napelem rendszerrel

Csökkentse a villamos áram veszteséget korszerű transzformátorral

Napelem rendszereink segítségével vállalkozása hálózati villamosenergiafogyasztása drasztikusan csökkenthető. Egy megfelelően méretezett visszwatt védelemmel ellátott rendszer a napsütéses órákban figyeli és a fogyasztáshoz mérten igazítja a termelést, hogy a hálózatra ne történjen kitáplálás. Alább látható 2 általunk telepített visszwatt védett rendszer fogyasztási, illetve termelési görbéje.

A két fogyasztási görbe 2024.03. havi adatokat tartalmaz.

Pirossal látható a teljes fogyasztás, kékkel a napelem rendszer által megtermelt energia. Jól látható, hogy napsütéses órákban, a rendszer közel a teljes felhasznált energiát megtermeli. Továbbá a görbén az is jól kivehető, hogy mikor a termelésből adódó okok miatt a fogyasztás beesik, akkor a védelem azonnal leszabályozza a napelemek teljesítményét, ezáltal meggátolva a kitáplálást.

Transzformátor segítségével a hálózati veszteség csökkenthető. KÖF hálózaton alacsonyabb díjszabással dolgoznak az hálózatkezelő cégek a szállítás magasabb hatékonysága, miatt.

 

Ha már rendelkezik transzformátorra és az 2021 július előtti gyártású, érdemes megfontolni, a cserét egy újabb berendezésre, mivel az új transzformátoroknak szigorúbb energetikai normáknak kell megfelelniük. Csökkentett veszteségre lettek tervezve, ezért kevesebb áramot kell előállítani, ezáltal CO2 kibocsátás is csökken.

Szerencsére az energiaárak az elmúlt évek hullámzása után stabilizálódtak rövidtávon. Az energiahatékonyságba befektetni, sosem késő és garantált megtérülést biztosít hosszútávon! Ne várja meg míg ismét elkezdenek növekedni az energiaárak, kérjen cégre szabott tájékoztatást és műszaki felmérést kollégáinktól!

Bármely megoldás mellett is döntsön, vagy akár válassza mind a kettőt, számíthat a Lanzo Kft. több, mint 25 éves szakértelmére!