Jelen szabályzási rendszerben igen kiszámíthatatlan egy lakossági napelem rendszer megtérülése, de az iparban egy megfelelően méretezett rendszer még mindig rövid megtérülést garantál. Hogy ez miért van így? Egy lakossági rendszer „eladásra termelt” a szaldó elszámolásban és pontosan annyi áramot kellett termeljen a napsütéses órákban, mint amennyit az egész évben elhasznál a felhasználó.

Egy ipari rendszer ezzel szemben az azonnali felhasználásra termel, mivel nincs időbeni eltolódás termelés és felhasználás között. A legtöbb gazdasági társaság napközben aktív, amikor minden adott a maximális Napenergia termelésre. Már a csatlakozási-stop előtt is az 50kWp-nél nagyobb rendszerek követelmény volt, hogy visszwatt védelemmel legyenek szerelve, azaz nem táplálhatnak a hálózatra. Ezért úgy kell megtervezni a napelem rendszer teljesítményét, hogy az ne lépje túl a fogyasztást, de fedezze azt. Az előnye, hogy az így megtermelt villamosáram költsége 0 forint és velejáró bónusz, hogy a vállalkozás karbonlábnyoma is csökken! Még abban az esetben is érdemes elgondolkodni, ha egy gyár 24/7 üzemel, hiszen a megfelelő rendszerrel a napsütéses órákban akár 0-ra csökkenthető a vételezett áram mennyisége.

Miért a Lanzo Kft.?

Mert több, mint 25 éve vagyunk jelen a magyar villamosiparban és országszerte ismerjük a szolgáltatói viszonyokat. Napelem rendszerek mellett egyéb komplex villamosipari berendezéseket, is telepítünk. transzformátorállomásokat, elektromos autótöltőket.